Company

Het verhaal van ECC

Sinds 1969

Familiebedrijf

Gevestigd in Antwerpen

Met meer dan 50 jaar ervaring in waterdichting en structureel herstel van beton bieden wij services van A tot Z. Bij ECC nv kan u terecht voor technisch advies, ondersteuning en uitbesteding van uw projecten. We zorgen steeds voor een snelle service en leveren een resultaat van hoge kwaliteit.

Onze eigen R&D afdeling ontwikkelt en optimaliseert onze producten naargelang de behoefte van de markt. Wij werken daardoor steeds met de meest recente technologieën en kunnen producten op maat van uw project ontwikkelen.

Onze geschiedenis:

De NV ECC werd opgericht in 1969 als producent en toepasser van eigen ontwikkelde producten. Oorspronkelijk fabriceerde de NV ECC verven op basis van kunstharsen voor toepassing in de bouw-, scheepvaart- en voedingsindustrieën.

Maar al snel werden deze formulaties, op vraag van de markt, aangepast en vormden ze de basis voor kunstharsvloeren en kunstharsmortels voor het verfraaien en herstellen van beton, metselwerk en hout.

In een latere fase werden laag viskeuze, krimpvrije epoxy injectiesystemen, inclusief aangepaste machines, ontworpen voor structureel herstel van constructies. Met deze herstelprocedures werden enkele spectaculaire referenties gerealiseerd: de restauratie van de kolommen van de Antwerpse kathedraal, de gewelven van de St.-Michielskathedraal te Brussel, de restauratie van St.-George’s Hall in Windsor Castle….

Tijdens de uitvoering van de grote metrowerken te Antwerpen en Brussel was er, midden de jaren 70 van vorige eeuw, een duidelijke nood aan technieken en producten voor het waterdicht maken van slibwanden. Op vraag van de overheid ontwikkelde ECC NV hiervoor acryl- en PU-injectie producten, inclusief de daarvoor benodigde injectieapparatuur.

In het begin van de jaren 1980 werden onze overheden en instanties geconfronteerd met het probleem van grote lekkages in de bestaande stortplaatsen. Zo ontstond de nv ETEC, die vandaag de dag uitgegroeid is tot expert in vloeistofdichte membranen, lekdetectiesystemen, draineren van stortplaatsen, enz.

Door de synergie tussen ECC NV, met zijn chemisch team, en ETEC NV, met zijn bouwkundig team, zijn we steeds koplopers geweest in het verbeteren en innoveren van producten, toepassingen en technieken.

Deze evolutie bood ons de mogelijkheid om, in de jaren 1990, TRADECC nv op te richten. Zij zorgen voor de wereldwijde trading van onze producten en technieken.